Uvjeti korištenja i kupovine

Opći uvjeti i uvjeti poslovanja

Zea.hr je internet trgovina tvrtki Zea Commerce d.o.o. i Zea plus j.d.o.o.
Informacije o firmi:
Zea commerce d.o.o.
Bujska 7/1, 51000 Rijeka
Telefon 051/633-233
Mobitel 091/633-2335
E-mail: zearijeka@gmail.com
OIB: 08955592726
MBS: 01123173
Žiro račun Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN : HR 932340009110023531
Temeljni kapital: 20.000 kn uplaćen u cijelosti
Zea commerce d.o.o. za proizvodnju i trgovinu upisano je pri Trgovačkom sudu Rijeka.
Mjerodavno pravo: hrvatsko
Nadležni sud u Rijeci


Zea plus j.d.o.o.
Bujska 34
51000 Rijeka
Telefon 051/633-233
Mobitel 091/633-2335
E-mail: zearijeka@gmail.com
OIB: 40278274690
MBS: 040300924
Žiro račun Erste banka:
HR 3424020061100659192
Zea plus j.d.o.o. za trgovinu i usluge upisano je pri Trgovačkom sudu Rijeka.
Mjerodavno pravo : hrvatsko
Nadležni sud u Rijeci

Sjedište:
Milutina Barača 60
Proizvodni park Torpedo, prostor br. 7
51000 Rijeka
Telefon 051/633-233
Mobitel 091/633-2335


Opći uvjeti
Opći uvjeti propisuju uvjete i pravila za krajnje korisnike (u nastavku korisnik) i odnose se na korištenje internetske stranice zea.hr (u nastavku pružatelj usluge).
U svrhu ostvarivanja kupnje proizvoda oglašenih na stranici zea.hr ili dobivanje informacija o pojedinom proizvodu, molimo vas da pažljivo pročitate opće uvjete korištenja web stranice zea.hr.
Ukoliko ste ovu web stranicu posjetili radi dobivanja informacija o pojedinom proizvodu ili se odlučite pristupiti kupnji naših proizvoda putem online kupnje (web shop) tada se smatra da ste upoznati i suglasni sa ovim općim uvjetima, u suprotnom pružatelj usluge se oslobađa svake odgovornosti.
Ako niste suglasni sa ovim općim uvjetima, onda nemojte koristiti web stranicu zea.hr u svrhu kupnje proizvoda ili pribavljanja informacija o istima.
Pružatelj usluge zadržava pravo izmjene općih uvjeta na internet stranici zea.hr bilo kada i bez predhodne obavijesti.
Sve promjene općih uvjeta za korisnike su obvezujuće.
Korisnik je upoznat sa činjenicom da ponekad dolazi do prekida usluga na internetu na koje pružatelj usluge ne može utjecati i nije odgovorna za gubitak podataka a do kojeg može doći za vrijeme prekida internet usluga.
Korisnik može svoje upite i komentare poslati pismeno, poštom, ili e-mailom a Zea.hr će poslati pismeni odgovor poštom ili e-mailom u zakonskom roku.
Pružatelj usluge nije odgovoran za točnost ili pouzdanost bilo kojeg mišljenja , savjeta ili izjave koja je objavljena na zea.hr internetskoj stranici, od strane bilo koga tko nije ovlaštena osoba trvtki Zea commerce d.o.o i Zea Plus j.d.o.o.
Ni pod kojim uvjetima pružatelj usluge neće biti odgovoran za bilo kakav gubitak ili štetu nastalu tim što se krajnji korisnik oslonio na informacije dobivene putem zea.hr internet stranice.
Na korisniku leži sva odgovornost ocjeniti točnost, kompletnost ili korisnost bilo koje informacije, mišnjenje, stava , savjeta ili drugog sadržaja koji je dostupan putem zea.hr internet stranice.
Pružatelj usluge može raskinuti poslovni odnos sa korisnikom u slučaju nepoštivanja Općih uvjeta poslovanja.
Korisnik može biti samo odrasla punoljetna osoba, za djelovanje suprotno ovoj odredbi pružatelj usluge ne snosi nikakvu odgovornost.
Prilikom narudžbe korisnik je dužan dati ispravne osobne podatke koji će se kasnije koristiti isključivo za izradu računa i dostave narudžbe. U svakom trenutku korisnik može zatražiti brisanje iz evidencije kupaca. Pri zaključivanju narudžbe, korisnik je obavezan potvrditi da je pročitao Opće uvjete i da je suglasan sa njima

Cijene i načini plaćanja:
Sve cijene artikala na stranici zea.hr su krajnje cijene na koje se dodaje iznos dostave. Izražene cijene vrijede u trenutku plaćanja. Akcijske cijene posebno su istaknute i vrijede do postavljenog datuma koji je jasno označen na stranici ili do isteka zaliha.

Plaćanje je moguće na dva načina:

Direktna bankovna transkakcija
Na mail adresu koju ste naveli kod naručivanja proizvoda stići će mail sa podacima za plaćanje na kojem je istaknut i bar kod pomoću kojeg možete jednostavnije i brže pristupiti plaćanju. Podatke sa računa možete također uplatiti ispisivanjem opće uplatnice i platiti u pošti, banci i slično. Nakon vidljive uplate, artikle koje ste naručili šaljemo na adresu koju ste naveli u samoj narudžbenici.

Plaćanje pouzećem
Plaćanje se vrši prilikom dostave paketa na Vašu adresu gdje iznos po računu plaćate dostavljaču isključivo u gotovini. Ukoliko ste kod narudžbe naveli kontakt broj telefona, dostavljač će Vas telefonskim putem kontaktirati za dogovor o točnom vremenu dostave. Ako primatelj nije na adresi i nije ga moguće dobiti, paket će se probati isporučiti sljedećeg dana.

Jednostrani raskid ugovora
Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača korisnik je u mogućnosti jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda. Rok počinje teći od dana kada je kupcu roba uručena. Kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora ukoliko zaprimi oštećenu robu nastalu prilikom transporta i u slučaju da mu je dostavljen pogrešan proizvod. Ako dostavljeni proizvod nema oštećenja a kupac ga iz nekog razloga želi vratiti, kupcu se vraća iznos umanjen za trošak dostave, a povrat proizvoda kupac vraća o svom trošku. Korisniku će iznos biti vraćen tek kada proizvod bude vraćen pružatelju usluge . Ukoliko korisnik vrati oštećen proizvod, na pružatelju usluge je da procijeni trenutnu vrijednost i taj iznos vrati korisniku. Nastavno na ove uvjete, korisniku se preporučuje:

  • Informirajte se o proizvodima prije narudžbe, za sva pitanja slobodno nas kontaktirajte na tel 091 633 233 5
  • Prilikom dostave pregledajte ambalažu i ako primjetite vidljiva oštećenja, odbijte primiti paket i zatražite da se vrati prodavatelju
  • Ako ste preuzeli paket i iz nekog razloga proizvod ne želite ga koristiti, pažljivo ga bez oštećenja i korištenja vratite u ambalažu i pošaljite na adresu prodavatelja

    Ugovor se može raskinuti putem pisane nedvosmislene izjave na mail zearijeka@gmail.com ili pisanim putem na adresu Bujska 7/1, a potrebno je navesti ime i prezime, adresu, telefon i mail, te podatke o primljenom proizvodu ili putem obrasca. Zea.hr dužna je obavijestiti kupca o primitku ugovora o raskidu i odgovoriti u roku od 15 dana.

Reklamacije
Korisnik ima pravo na reklamaciju robe u roku od 14 dana i to u slučaju da mu je isporučen pogrešan proizvod ili da proizvod ima oštećenja. Reklamacija se podnosi putem maila zearijeka@gmail.com ili pisanim putem na adresu prodavatelja. Ako pri preuzimanju paketa primjetite oštećenja na ambalaži, odbijte preuzeti paket i kontaktirajte nas kako bismo brže riješili nastalu situaciju.
Prema Zakonu o potrošačima (članak 79, stavak 3) za proizvod koji je napravljen po želji kupca nije moguće ostvariti reklamaciju, stoga Vam savjetujemo da se prije izrade narudžbe informirate o svim pojedinostima proizvoda.

Dostava i rok isporuke
Dostava se vrši samo na području Republike Hrvatske. Narudžbe najčešće šaljemo sljedeći dan od uplate a dostavna služba DPD dostavlja sljedeći radni dan od preuzimanja paketa. Ova pravila ne vrijede za otoke za koje vrijedi poseban raspored dostave a točnu informaciju možete zatražiti putem maila zearijeka@gmail.com.
Iznimno u slučajevima ako izrada narudžbe zahtjeva nabavu nekog materijala koji je potreban u porocesu izrade, kupac će biti obaviješten o roku isporuke prije plaćanja narudžbe. Ako se zbog nekih nepogoda na koje ne možemo utjecati dogodi da dostava neće biti moguća na dogovoreno vrijeme, kupac će biti na vrijeme obaviješten.
Dostavna služba DPD dostavlja radnim danom (od ponedjeljka do petka) a ukoliko ste ostavili broj telefona bit ćete obaviješteni o njihovom točnom dolasku.
Kupac je dužan prilikom prezimanja paketa provjeriti eventualna oštećenja, te u slučaju istih može odbiti preuzimanje. U tom slučaju javite nam se putem maila zearijeka@gmail.com ili telefona 091 633 233 5 kako bismo što prije reagirali.
Cijena dostave ovisi o načinu plaćanja:
Direktna bankovna transkacija: 30,00 kn
Plaćanje pouzećem: 37,00 kn
Za određeni broj artikala koji prelaze težinu od 20 kg, naplaćuje se dodatni iznos dostave od 5 do 20 kuna za svaki takav artikl. Točan iznos možete zatražiti putem maila zearijeka@gmail.com
Za određena područja dostave (jug Hrvatske i neki otoci) naplaćuje se veći iznos dostave od 5 do 20 kuna. Točan iznos možete zatražiti putem maila zearijeka@gmail.com.
Za narudžbe u iznosu većem od 350,00 kn dostava je besplatna osim u slučaju da pošiljka prelazi 20 kg ili da se šalje na područje posebne dostave. Za sve informacije kontaktirajte nas na tel 091 633 233 5 ili na mail zearijeka@gmail.com.
Pružatelj usluge zadržava pravo promjene uvjeta dostave bez prethodne najave.
Prema dogovoru preuzimanje prizvoda je moguće u veleprodaji na adresi Bujska 7/1, od pon – petka od 8-16 sati.